Яна Маринова снима „Кръвта на пеликана“ с немската звезда Нина Хос

19:20, 11 сеп 18 / Култура 25 1386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Яна Маринова е част от българският каст на копродукцията с Германия „Кръвта на пеликана“, в която голямата звезда е носителката на „Сребърна мечка“ Нина Хос.


Голяма част от снимките се състояха през август, но екипът ще продължи да работи и идните месеци по подкрепената от НФЦ продукция.

"Това е филм, който смятам, че ще представи по най-добрия начин както немската, така и българската страна", сподели в „На кафе“ Яна Маринова, която е успяла да почива едва два дни това лято между репетициите в театъра и на сета на „Кръвта на пеликана“.

От българска страна във филма ще изгреят още Димитър Баненкин и Албена Колева, както и две от основни героини – десетгодишната Аделия Ослепо и шестгодишната Катерина Липовска. Малките актриси влизат в главните роли на осиновените от България дъщерички на героинята на Нина Хос – Вибке.

Сюжетът разказва за геройството на една жена, която избира да направи правилното за бъдещето на хората и рискува своя емоционален живот.
Историята обаче е по холивудски маниер с всички обрати и интересното завързване на обстоятелства, което те държи под напрежение“, разкрива Маринова. Родната звезда не скрива възхищението си и от немската си колежка, за която казва, че е „изключителен професионалист“.

Докато чака старта на втората партида снимки на „Кръвта на пеликана“ Яна Маринова вече работи по новия си филм „Диви и щастливи“, на който сега ще бъде сниман трейлър. Зад продукцията застава отново екипа на успешния „Привличане“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама