Жан-Клод Юнкер с последна реч за състоянието на Съюза

09:00, 12 сеп 18 / Свят 25 1269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще произнесе своята четвърта и последна реч за състоянието на Съюза в Европейския парламент в Страсбург. По предварителната информация се очаква Юнкер да представи анализ на свършеното досега от Комисията в нейните десет приоритетни области и да посочи какво тя възнамерява да постигне до края на мандата си през 2019 г.

Юнкер ще представи законодателни инициативи, благодарение на които могат да бъдат постигнати положителни резултати за гражданите до срещата на върха на лидерите от ЕС в град Сибиу, Румъния на 9 май 2019 г. и които ще проправят пътя за широк дебат в навечерието на изборите за Европейски парламент догодина, съобщават от Еврокомисията.

Речта ще бъде излъчвана пряко от Страсбург с превод на български език по сателитния канал Ebs и на facebook страницата на Представителството на Европейската комисия в България тук. Обръщението се очаква да започне в 10:00 ч. българско време и да продължи между 45 и 60 минути. Речта на Юнкер може да бъде проследена и в социалните мрежи, а от десетина дни пресслужбата на Еврокомисията разпространява хаштага #SOTEU.

Веднага след Жан-Клод Юнкер ще последват и политическите послания на лидерите на политическите групи в Европарламента. Лидерите ще дадат своята оценка за работата на Комисията до момента и ще представят исканията си, които да бъдат изпълнени до европейските избори през май догодина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама