Само за ден в Солун намериха над 200 нелегални мигранти

17:00, 12 сеп 18 / Свят 25 1174 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията в Солун въведе извънредни мерки по контрол срещу нелегалния трафик на мигранти, след като само за един ден откри над 200 души, изоставени в покрайнините на града. В товарен камион, спрян за проверка преди да влезе в града, бяха открити 117 нелегални мигранти, като от тях 47 са деца, съобщи БНР.

Официалната информация на Дирекцията на полицията посочва само, че задържаният шофьор е чужденец. Журналисти, присъствали на ареста, съобщават, че трафикантът е притежавал български документи за самоличност, както и българска шофьорска книжка.

Мигрантите са дали показания пред полицията, че са влезли от сухопътната граница с Турция, където са били чакани от шофьора на товарния камион. Платили са по две хиляди евро всеки за трансфер до Солун. Тече следствие по случая. Властите се надяват да проследят цялата мрежа за нелегален трафик.

В същото време се извършват чести полицейските проверки по магистралата Александруполис-Солун, като за едно денонощие бяха задържани още три товарни коли с мигранти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама