Преименуват педагогическия факултет на Софийския университет

15:45, 12 сеп 18 / Култура 25 1201 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Факултетът по начална и предучилищна педагогика в структурата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се преобразува във Факултет по науки за образованието и изкуствата, реши правителството.

Мотивът за промяната е, че настоящото название на факултета не отразява професионалната квалификация на студентите, получили образование по различните специалности.

Според експерти акцентът се поставя върху началната и предучилищната педагогика, което създава неточната представа, че във факултета се обучават предимно бъдещи учители.

Факултетът за подготовка на детски и начални учители  е създаден през 1983 г. в структурата на Софийския университет. Пет години по-късно е преименуван във Факултет по начална и предучилищна педагогика

Структурата на факултета включва шест катедри, в които се обучават студенти по четири професионални направления - „Педагогика“, „Педагогика на обучението по...“, „Изобразително изкуство“ и „Музикално и танцово изкуство“ - в 12 бакалавърски специалности, 42 магистърски и 17 докторски програми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама