Къде отиват мазнините когато отслабнем

10:00, 29 сеп 18 25 1735 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако отслабваме, никой никога не би искал да знае къде отиват всичките мазнини. Нали се случва това, което искаме – просто не е нужно да търсим под вола теле. 

Оказва се, че 150 доктори, диетолози и треньори не могат да дадат логичен отговор на въпроса „Къде отиват мазнините, когато отслабваме?“

Най-честото погрешно схващане за това къде отиват мазнините, когато отслабнем, е, че те се трансформират в енергия. Други смятат, че те се превръщат в мускули – още по-невероятно твърдение, а третата теория гласи, че мазнините се „измъкват“ от тялото през дебелото черво. И трите са напълно погрешни.

Едва 3% от специалистите в областта на диетите и спорта са дали правилен отговор, а той е, че мазнините се трансформират във въглероден диаоксид и вода. Въглеродният диоксид се издиша през устата, а водата се смесва чрез кръвообращението, докато се превърне в пот или урина.

Ето ги и простите сметки: ако загубите 10 кг мазнини, 8,4 кг от тях излизат през белите дробове, а останалите 1,6 кг се превръщат във вода. Звучи невероятно, но почти цялото тегло, което губим, се изхвърля от организма през устата.

Всички въглехидрати, които организмът разгражда и почти всички мазнини, се превръщат във въглероден диоксид и вода. Същото важи и за алкохола. Същото се отнася и за протеините, освен малка част, която се превръща в урея и други твърди вещества, които се отделят като урина.

Единствената храна, която достига до дебелото черво непроменена, са фибрите, пише пише ladyzone.bg

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама