Пет неща за здравето, които да направим през есента

13:30, 16 сеп 18 25 1645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лятото е вече зад гърба ни и бавно се завръщаме към забързаното градско темпо. Какво е важно да направим за себе си, за да се радваме на добро здраве и енергия?

Предлагаме ви 5 лесни съвета:

Погрижете се за гърба и стойката си

Завръщането към работата на бюро винаги е изпитание за гърба и често води до дискомфорт. Превърнете в правило това на всеки 30-40 минути да ставате от стола си и да се разтягате. Ходете повече и дръжте гърба изправен. И още нещо: заменете обемните чанти с по-малки. Тежката дамска чанта е честа причина за болки в гърба и раменете.

Не се изолирайте

Социалните контакти са изключително важни за емоционалното здраве. Макар ваканцията да е свършила, не се изолирайте от приятелите си. Намирайте време да се срещате с близки хора, които ви зареждат положително.

Яжте сезонни плодове и зеленчуци

Най-полезни за нас винаги са сезонните плодове и зеленчуци, а не тези, подложени на химична обработка. През есента сме направо длъжни да се възползваме от разнообразните предложения, да доставим на тялото си богато на витамини меню и да го подсилим преди идването на зимата.

Посетете дерматолога си

Ако през лятото сте били активно изложени на слънце, направете си профилактична консултация при дерматолог. Това е задължително за хората със светъл тип кожа, за онези с множество бенки и в случай, че имате растящи или новопоявили се бенки.

Запазете добрата си форма

През пролетта всички сме се мобилизирали да влезем във форма, а в края на лятото е типично да забравим тренировките. Важно е обаче да не допускате да се обездвижите, само защото сезонът на банските е отминал. Препоръчително е да се движим активно минимум 17 минути на ден, като към това можете да добавите повече ходене пеша, изкачване на стълби и дори интензивна домакинска работa, пише missbloom.bg

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама