Ураганът Флорънс отслабва, към Европа се насочва ураганът Хелън

07:30, 13 сеп 18 / Свят 25 1470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ураганът Флорънс леко отслабна, докато се движи към крайбрежието на Южна и Северна Каролина. Все още се очакват опасни за живота бури и проливни дъждове. Ураганът вече е от втора категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън, съобщи Националният център за наблюдение на ураганите, цитиран от Ройтерс.

Флорънс се намира на 520 км източно-югоизточно от курорта Мъртъл бийч в Южна Каролина и се придвижва със скорост от 28 км/ч с максимални постоянни ветрове от 175 км/ч. 

Въпреки отслабената мощ се очаква Флорънс да донесе животозастрашаващи атмосферни условия по крайбрежието на Северна Каролина утре в късния следобяд (местно време). Прогнозите са за наводнения, мощна буря и разрушителни ветрове.

В същото време в Атлантическия океан има друга потенциално опасна тропическа система. Най-вероятно в понеделник ураганът Хелън ще достигне крайните части на Западна Европа.

В момента Хелън е от първа категория ураган и се намира в централните части на Атлантика, но се придвижва към Азорските острови. Очаква се тя да усили мощта си по пътя си към британските острови и Ирландия и да донесе там в понеделник проливни дъждове и опасни ветрове.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама