Олимпийският шампион по волейбол Бразилия победи Египет

08:50, 13 сеп 18 / Спорт 25 1473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Олимпийският шампион от Рио 2016 Бразилия победи Египет с 3:0 (25:17, 25:22, 25:20) в първия си мач от група "Б" на световното първенство по волейбол, който се игра пред 850 зрители в зала "Арена Монбат" в Русе.

Бразилците бяха с класа над съперника си и лесно затвориха мача след 83 минути. За победителите се отличиха Уолъс Де Соуса и Дъглас Соуса с по 12 точки за победата. За египтяните звездата на тима Ахмед Абделхай завърши с 13 точки.

Днес бразилците ще играят срещу финалиста в Лигата на нациите Франция, който по-рано надигра Китай също с 3:0.

Канада последва примера на „петлите“ и започна категорично срещу Холандия с 3:0 във втория мач от групата.

Отборите на Иран и Полша, които са съперници на "лъвовете" в група „D“ във Варна от световното първенство по волейбол за мъже в България и Италия също стартираха с успех в надпреварата.

В първия мач за деня, в Двореца на културата и спорта, тимът на Иран, който следващият противник на родните национали победи чисто Пуерто Рико с 3:0.

Световният шампион Полша също отбеляза добро начало, но все пак даде гейм на напористия отбор на Куба и надигра съперника с 3:1.

Програмата от група D за днес предвижда два мача, като от 17:00 ч Пуерто Рико играе с Полша, а от 20:30 ч България се изправя срещу Иран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама