Летище Бургас изненада тримилионния си пътник

12:00, 13 сеп 18 / Любопитно 25 1188 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Летище Бургас днес отбеляза нов рекорд, като посрещна тримилионния си пътник с полет на авиокомпания S7 от Москва. Рекордни за летището бяха и първите осем месеца на годината – до края на месец август са регистрирани 2 705 272  милиона пътници, което е увеличение спрямо същия период на 2017 г. с 10%.  Очакванията са до края на годината ръстът на летище Бургас да се увеличи до 12%.

От Русия пристигна и днешният, рекорден пътник Анджелика Громова, която бе посрещната със сладолед, торта и балет. Тя пристигна в България със своя съпруг и бе посрещната от Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, концесионер на летището, Георги Чипилски, директор летище Бургас, Димитър Николов, кмет на Община Бургас, Севдалина Турманова, зам. областен управител и Красимира Жекова, представител на авиокомпания S7.

Младото семейство получи редица изненади, сред които нов луксозен куфар. За трета поредна година те избират Слънчев бряг за своята почивка, заради благоприятния климат, хора, изключително вкусната кухня и местните плодове и зеленчуци. 

Статистиката на летището показва също, че общо 18 727 самолети са били обслужени през вървите осем месеца, което е с 8% повече от предходната година. Най-много самолетодвижения на ден са отбелязани на 27 юли – 256, а рекордът по отношение на натоварването с пътници за един ден е от 10 август – 40 932.

Най-много пътници идват от Русия (483 996), Великобритания (418 518), Германия (395 609 пътници), Полша (381 283) и Чехия (250 353).

 „Всеки сезон, Черноморските летища на Фрапорт посрещат повече туристи и привличат по-голям интерес от международните авиокомпании. От началото на концесията до сега, сме обслужили 45,5 милиона пътници. Ще продължаваме да работим усилено, за да разраснем летищата и сме благодарни на дългогодишните ни партньори от S7“, каза Улрих Хеппе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама