86% от французите не могат да се хранят здравословно

12:10, 13 сеп 18 / Свят 25 1175 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един на всеки четирима французи не разполага с достатъчно средства да си купи пресни плодове и зеленчуци. Това показват резултатите от барометър на бедността във Франция, който се прави всяка година, съобщи БНТ.

Голяма част от французите изпитват затруднения да си осигурят здравословна храна, което е признак за бедност, според барометър на института Ипсос, който бе публикуван за 11-та поредна година. В момент, когато популярността на президента Макрон продължава да пада, а правителството трябва да обяви план именно срещу бедността, цифрите на изследването са красноречиви.

Според тях 86% от анкетираните признават, че не могат да се хранят здравословно. В детайли - 27% за затруднени да консумират плодове и зеленчуци всеки ден, 22% не могат да си позволят риба поне веднъж седмично.

21% признават, че нямат възможност да се хранят три пъти на ден, а за 19% е проблем дори плащането на училищния стол на децата. От друга страна, месото присъства все по-рядко в чинията на французите, но поради финансови затруднения само за 17 на сто от тях.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама