Валентин Радев: Братът на депутата от БСП е напуснал страната легално

12:35, 13 сеп 18 / Политика 25 1321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Илия Стоилов няма забрана за напускане на страната”, заяви министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев пред депутати в парламента.

Той и главният прокурор Сотир Цацаров бяха извикани в парламента, за да информират депутатите по казуса с брата на депутата от БСП Георги Стоилов - Илия, за когото се твърди, че е напуснал нелегално страната.

"На 10-ти ноември 2016 г. в ГДБОП е постъпил сигнал, че лицето Илия Стоилов е ръководител на организирана престъпна група за изнудване, рекет, побой. Установени са лица, които сплашват, изнудват и рекетират по поръчка на Стоилов. Спрямо членовете на групата и лидера ѝ са предприети съответните мерки. Образувано е досъдебно производство по повод организирана престъпна група на територията на Русе. В хода на работа са установени лица, потърпевши от групата, които са разпитани като свидетели. Претърсени са 15 адреса и са направени шест обиска на лица. Има осем задържани. От 29-ти август тази година Илия Стоилов е с отменена мярка „задържане под стража“ в подписка и е освободен. На 6-ти септември той е напуснал територията на България. Не е обявен за издирване и няма налагане за ограничения за напускане на страната", обясни Радев пред депутатите.

"Разполагаме с конкретни данни за лекия автомобил, лицето, което е придружавало Илия Стоилов и евентуалната цел на пътуването", заяви от своя страна главният прокурор Сотир Цацаров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама