Александър Манолев се отказа от поста на транспортен министър

14:36, 13 сеп 18 / Политика 25 1540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Александър Манолев се отказва от министерския пост.

"Искам премиерът Бойко Борисов да оттегли номинацията ми за поста министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията", каза Манолев на брифинг в Министерския съвет.

Досега той заемаше поста заместник-министър на икономиката и беше номиниран за креслото на Ивайло Московски.

Малко след като беше номиниран за поста, се появи информация че той е бил подсъдим за причиняване на катастрофа, при която е пострадала жена, която получава черепно-мозъчна травма и половин година по-късно умира. Инцидентът е от май 2012 г.

На две инстанции - Софийски районен и Софийски градски съд, отхвърлят тезата на прокуратурата и приемат, че Манолев е невинен.

"Предстои да се срещна с адвокати, за да защитя името си", каза още Манолев.

"Срещу мен се провежда координирана атака, която се прави от една определена група. От момента, в който номинацията ми беше обявена, със скалъпени твърдения и без никакви доказателства се опитват явно да блокират работата ми в Министерство на транспорта. По този начин се атакува не само мен като кандидатура, но и целия кабинет. Давам си ясна сметка, че всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината, а напротив има доказателства точно в обратната посока. Те обаче явно не са от интерес“, каза още Манолев.

"Много въпроси си задавам. Най-важният за мен е защо точно сега някой реши да съшива подобни твърдения, при положение, че аз съм заемал ръководни позиции и преди. Явно обаче някой се притеснява от реформите и политиката, която бих провеждал в Министерството на транспорта. Не мога да допусна да ме вкарат в обяснителен режим", заяви Манолев.

"Имах открит мъжки разговор с премиера и вицепремиера Валери Симеонов. Получих над 6700 преференции. Срещал съм се с много хора по време на последните парламентарни избори. Явно е, че точно сега е моментът да се атакува. Разбирам каква щета се цели да се постигне с това и не мога да го допусна", каза още той.

Той не даде отговор дали ще продължи да бъде заместник-министър на икономиката.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама