България загуби от Иран на Световното по волейбол

07:50, 14 сеп 18 / Спорт 25 1364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иран нанесе първа загуба на България в група "D" на световното първенство по волейбол, което се провежда в Италия и България. Иранците показаха страхотна игра и спечелиха срещата с 3:1 гейма и са начело в класирането на групата заедно с отбора на Полша.

Мачът се игра във Варна пред 5000 зрители в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта. Така България застава на трето място в групата. Днес посреща Пуерто Рико отново във Варна.

Играчите на Пламен Константинов започнаха много нервно и след 12 непредизвикани грешки загубиха първия гейм с 22:25. България отстъпи и във втория с 20:25. След изоставането националите се активизираха и с помощта от публиката възвърнаха увереност. Спечелиха третия гейм с 25:22 и дадоха надежда за обрат. При 13:12 за "лъвовете" в четвъртата част при приземяване травма получи Тодор Скримов. Неговото излизане се отрази, а няколко грешки в края на гейма доведоха до победа за шампиона на Азиатските игри през тази година с 3:1.

Отборите на Бразилия и Канада продължават без загуба след втория ден в предварителна група В в Русе. В мегасблъсъка на групата волейболистите на Бразилия надиграха Франция с 3:2 пред пълни трибуни в зала „Арена Бонбат“.

Канада успя да запише втора чиста победа в групата като надигра Египет с 3:0 и вече е с актив от 6 точки и временно оглави класирането в групата.

Днес Франция играе срещу Египет, Бразилия се изправя срещу Холандия в събота (15 септември).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама