Джей Зи оглави най-високоплатенияте хип-хоп изпълнители в класация на Forbes

09:30, 14 сеп 18 / Любопитно 25 1359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският рапър Джей Зи е на първо място в списъка с най-високо платените хип-хоп изпълнители през 2018, според Forbes. Списъкът е публикуван на официалния уебсайт на изданието, предаде БГНЕС.

През последната година Шон Картър (истинско име на рапъра), който през декември ще отпразнува 49 години, е спечелил 76,5 млн. долара, повечето от които с пускането на първия му студиен албум „Всичко е любов“ („Everything is love“), написан в сътрудничество с неговата съпруга Бионсе. Огромни проходи му е донесло и турнето "On The Run" II.

На второ място в класацията на Forbes е оглавяващият го три поредни години рапъра Шон Комбс, известен още като Диди. Изпълнителят е спечелил 64 милиона долара за реклама на алкохолни напитки. Тройката най-високо платени музиканти в стил хип-хоп се допълва от Кендрик Ламар, който е спечелил рекордните в историята си 58 млн. долара с турне в САЩ и Великобритания, както и в резултат на рекламен договор с американските компания Nike и American Express.

В челната десятка са рапърите Дрейк с 47 милиона (4-то място), Доктор Дре с доход от 35 милиона (6-то място), както и Кание Уест, чиито приходи за годината са в размер на 27,5 милиона долара (10-то място). Целият списък включва 20 музиканти.

На 29 юни американското списание "Rolling Stone" публикува списък на 100-те най-велики песни на XXI век, който беше оглавен от песента „Crazy in Love“ (2003) в съвместно изпълнение на певицата Бионсе и съпругът й, рапърът Джей Зи.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама