Над 300 деца се включват в Детския турнир на Ивет Лалова

16:50, 14 сеп 18 / Спорт 25 1297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

350 деца ще бягат на Детския турнир на Ивет Лалова на Националния стадион "Васил Левски" в София утре. Ще има изненади и известни личности, с които децата ще могат да се запознаят.

Ивет Лалова отбеляза, че за първи път организира подобно нещо и че децата я карат да се връща назад във времето. "Те ме подсещат защо аз съм започнала с леката атлетика, а една от причините беше чисто любопитство и сега не мога да спра", каза Лалова пред БНТ. Според нея с пример може да се откъснат децата от компютрите и да се заведат на стадиона.

"Успехите ми в спорта и възможността да се организират спортни събития помагат на тази кауза. Така децата ще разберат, че спортът е важен, модерен, здравословен", коментира Ивет.

Тя открои и че е приключила спортния сезон щастлива и леко тъжна. "Не беше лесно, особено когато имаш и контузии. Сезон номер 18 идва и мисля в дългосрочен план за Олимпийските игри през 2020 г. Едва ли ще отида на 400 метра, особено в края на кариерата, няма да издържа, но ще се радвам, ако успея да се задържа в 200 метра", каза спортистката ни.

"Обожавам България и искам през моя опит и обич да върне нещо на страната, да развия детския спорт или този при подрастващите, не знам засега как, но искам да оставя нещо след себе си в спорта", каза Ивет Лалова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама