Безплатен градски транспорт за ученици на първия учебен ден в Стара Загора

10:50, 14 сеп 18 25 1425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За поредна година градският транспорт в Стара Загора ще е безплатен за всички ученици и студенти за първия учебен ден – 17 септември. Инициативата е на кмета Живко Тодоров и е жест към всички учащи се, с пожелания за здрава и успешна учебна година. От нея могат да се възползват 17 600  деца, от които 1400 първолаци и над 9 000 студенти от Тракийския университет, информират от пресцентъра на общината.

Преди първия учебен ден са освежени пешеходните пътеки около училищата и детските градини. Местата за пресичане са обозначени със съответната вертикална пътна сигнализация, която да гарантира безопасността на учениците.

Община Стара Загора отправя призив към всички водачи на пътя - ''Да пазим децата, не само когато се очаква голямо оживление около училищата и детските градини, а всеки ден, защото това е наша отговорност.''

Община Стара Загора напомня за възможността при пътуване учениците и студентите редовно обучение, да ползват месечни абонаментни карти за цяла градска мрежа на стойност 10 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама