Ретро парад на автомобили и мотоциклети превзема Кюстендил

16:00, 14 сеп 18 / Общество 25 668 Topnovini
1

Ретро парад на автомобили и мотоциклети в Кюстендил организира Ретро клуб „Дентелетика“. Той ще се проведе утре, 15 септември, от 10 ч. на пл. “Велбъжд” и се очаква да събере над 150 участника от страната и чужбина. На проявата се очакват любители на ретро автомобили от съседна Сърбия.

„За първи път правим нещо подобно и се надяваме то да се превърне в истинска атракция за кюстендилци и не само. Предвидили сме да има и награди за участниците. Лично публиката ще може да излъчи и свой фаворит сред ретро автомобилите“, обявиха от „Дентелетика“.

Ретро клубът в Кюстендил е създаден в началото на тази година и вече членовете му са повече от 60. Очакванията са с течение на времето бройката им да се увеличи многократно.

Председател на Ретро клуб „Дентелетика“ е Бойко Соколовски. Не случайно е избрано и името на Ретро клуб „Дентелетика“. „Искахме да измислим нещо по-различно и в същото време да е свързано с Кюстендил.

Решихме Ретро клубът да носи името на „Дентелетите“, които са тракийско племе, населявало някога земите по средното течение на река Струма, днешните Кюстендилско и Дупнишко поле, и планините западно от тях“, разказват още за идеята си любителите на ретро автомобили от Кюстендил.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 126 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.