Остава ден до голямото почистване на България, ето къде ще чистят звездите

18:30, 14 сеп 18 / Любопитно 25 1996 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Остава само 1 ден до деня на голямото на почистване на 15 септември. Вече са ясни не само основните локации с изнесени водещи и репортери на bTV из цялата страна, но и къде ще чистят звездите, които подкрепят „Да изчистим България заедно“.

Старт на Световния ден на почистването в България ще се даде още в 8 сутринта от 5 точки в страната, а Диана Любенова, Мариана Векилска, Лиляна Боянова и Флорина Иванова ще бъдат изнесени водещи в съботния ден.

В Софийско тази година са организирани 26 акции за деня на голямото почистване.

В Южния парк с Диана Любенова ще чистят Орлин Павлов, Влади Ампов - Графа, Михаела Филева, Тервел Пулев, Николай Немигенчев и Даниел Радойков от MasterChef. В Природен парк Витоша ще бъдат Владимир Николов и неговият волейболен отбор „Левски“, както и Мария Силвестър и Владимир Караджов.

Най-високата точка на почистване тази година ще бъде в Белмекен, където на 2000 метра надморска височина отбора за почистване ще събере Георги Иванов – Гонзо. А едни от най-дълбоките точки ще бъдат във Варна и Созопол, където групи водолази ще чистят под вода, а в почистването с доброволците на суша ще се включат Евгени Иванов – Пушката (Варна) и Станислав Райчев от MasterChef (Созопол). В най-големият град по поречието на Дунав – Русе, ще бъде Инспектор N-Joy (Генчо Генчев), а в Пловдив – Кольо Минчев (MasterChef).

На организираните локации ще се раздават ръкавици и чували. Но всеки може да почисти в района около себе си. За да се включи в кампанията „Да изчистим България заедно” на избрано от доброволеца място, трябват само три неща – ръкавици за 1.50, чувал за смет за 50 стотинки и добро желание. Важно е всеки да знае, че когато се почисти, събраните пликове с отпадъци трябва да бъдат оставени до големите контейнери, за да бъдат извозени.

В деня на голямото почистване всички доброволци ще могат да отбележат местата, които почистват и на специална карта. В нея всички участници ще могат не само да маркират мястото, но и площта на изчистената територия и броя доброволци на тяхната акция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама