Хиляди туристи очаква Севлиево за празниците на града

20:00, 14 сеп 18 25 1394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Интересна програма, много изненади и безброй забавления са приготвили организаторите от Община Севлиево за жителите и гостите на града на предстоящите празници през октомври. Между 11 и 14 октомври в града ще се проведат празниците на Севлиево, съпътствани с  XIV празник на тиквата и есенния панаир.

Панаирът откриват с концерт дует „Ритон“ на 11 октомври в 17:30 часа. С това се дава и началото на няколкодневните празненства в града. Още на следващия ден започва XIV-тия празник на тиквата под мотото „Севлиево – столица на тиквата“. Карвинг на открито, оранжев кът и празничен турнир по стрийтбол са само част от забавленията, на които ще могат да се насладят участниците и гостите на празника. Ще има много ателиета, тиквени изложби и концерти, за които организаторите засега не издават подробности. А тиквеника-рекордьор тази година ще бъде приготвен със съдействието на Ути Бъчваров. Своите шеф готвачи ще изпратят посолства и фирми, които ще  готвят тиквени специалитети.

Това са само част от тиквените изненади, които очакват всички севлиевци и гости на града на 12 и 13 октомври.

На следващия ден Севлиево ще празнува Ден на града - 14 октомври. Програмата ще започне с литургия за Света Петка, ще се проведе и тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат обявени почетните граждани на Севлиево. Празниците ще завършат с концерт на Националната танцова група на Палестина "Алкаумия"  и  Ансамбъл „Развитие“ в 11:00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама