Помпео обвини Кремъл в саботаж на санкциите срещу Пхенян

09:32, 15 сеп 18 / Свят 25 1215 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео даде ясен сигнал, че САЩ са твърди в политиката си срещу ядрените амбиции на Северна Корея и Иран.
Помпео каза, че иранският върховен глава Али Хосейни Хаменеи се представя за лидер на ислямския свят, но неговият режим е напълно засенчен от Китай.
Китайската народна република е най-големият купувач на петрол от Иран  и е „задържала“ стотици от мюсюлманските граждани.

Според Помпео Тръмп ще направи всичко възможно, за да убеди Ким Чен-ун, че пълното, окончателно ядрено разоръжаване на Корейския полуостров е необходимо. За целта той обвини Кремъл, че активно работи, за да подкопае международните санкции срещу комунистическия режим в Пхенян.
"Русия е активно се опитва да подкопае Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации за работата си с Комитета 1718“, заяви Помпео.

На 12 юли САЩ обвини Северна Корея в нарушение на санкциите на Съвета за сигурност на ООН, които ограничават вноса на петролни продукти в страната. В същото време според Ройтерс Вашингтон поиска от Москва и Пекин незабавно да прекратят доставките на петролни продукти на КНДР.

Държавният секретар на САЩ също заяви, че Вашингтон е в готовност да донесе "бързи и сериозни последици" на онези сили в чужбина, които се намесват в американските избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама