Шефът на ГДБОП за арестуваните журналисти: Няма за какво да се извинявам

10:18, 15 сеп 18 25 1251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов заяви в ефира на bTV, че полицаите, задържали разследващия журналист от „Биволъ“ Димитър Стоянов и румънският му колега Атила Биро , са били на секретен пост и не са знаели, че журналистите ще идват на местопроизшествието.

Двамата бяха задържани край Радомир и отведени посреднощ в полицейското управление с белезници "за изясняване на самоличността им".

Каква е работата на журналистите да са на местопроизшествието, попита Ивайло Спиридонов. Той също така заяви, че не дължи извинение на никого.

Пред bTV Димитър Стоянов разказа, че при задържането си с Атила Биро не са имали право да проведат телефонен разговор и беше категоричен, че това е нарушение на техните права. „Стояхме един час закопчани с белезници“, заяви журналистът.
В следващите три часа са били на местопроизшествието, отново задържани, но без белезници. „Явно бяха установили кои сме”, допълни той. Журналистът посочи, че най-вероятно ще търси защита на нарушените си права по съдебен път.

Спиридонов допълни, че журналистическото разследване не е спирано, а действията на ГДБОП са били към разкриване на схемите.

В петък сутринта Спиридонов разговаря с главния редактор на „Биволъ“ Атанас Чобанов и поднесе извинения за задържането и създалата се ситуация, която той отдаде на лоша комуникация с местната полиция, обезпечила местопроизшествието.

Редакцията изразява също така възмущението от факта, че местните и националните полицейски органи не оказаха нужното съдействие и не предоставиха точна и навременна информация за случващото се с нашите колеги.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама