Антиправителствен протест се организира за втори пореден ден

08:20, 17 сеп 18 / Политика 25 1320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протест с искане за оставка на правителството и промяна на модела на управление отново е планиран за 12 часа пред сградата на Народното събрание след вчерашната демонстрация там. В 17.30 ч. пък ще се проведе шествие до Министерския съвет. В сряда пък се готви протест и пред централата на Европейската комисия в Брюксел.

Вчера антиправителственият протест блокира за пет часа движението по булевард „Цар Освободител“. Протестът под наслов „Оставка, съд и смяна на системата“ се организира в социалните мрежи и е обявен като протест на българите от страната и чужбина.

Освен към управляващите, гневът на протестиращите е насочен и към медиите, които според тях са „продажни“. Журналистите, отразяващи протеста, бяха посрещнати с обиди, които прераснаха в блъскане.

Протестът е подкрепен от над 34 000 български граждани, живеещи в чужбина, обединени от Facebook групата „Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии“.

Една от водещите фигури на акцията е Емил Русанов - издател на „Будилник“ в Лондон, който обясни някои от исканията: „Пряко да се избират всички хора, които ще участват в администрацията на тази държава, както и да могат да се отзовават също, защото както си ги избрал, така и би трябвало да можеш да ги отзовеш“.

Планират се протести между 12 и 22 часа, които да продължат няколко дни, включително пред български посолства в чужбина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама