Полицията в Солсбъри на крак заради нов случай на отравяне

08:40, 17 сеп 18 / Свят 25 927 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията в английския град Солсбъри отцепи район около ресторант след като получи сигнал за двама натровени, съобщиха световните информационни агенции. Мъж и жена, клиенти на заведението, са се почувствали зле. Те са показали същите симптоми на натравяне както руския шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, съобщава "Индипендънт" като цитира свидетел.

Британските медии съобщават, че вероятно мъжът и жената са руснаци. Това все още не е официално потвърдено. Двамат са се хранили в италиански ресторант, недалеч от мястото, където двамата Скрипал са се почувствали зле, след като са били отровени с "Новичок".

За напрадението през март в Солсбъри срещу Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бешее обвинена Русия. Двама руски граждани се сдобиха с обвинения, въпреки твърденията, че са посетили Кралството като туристи.

През юли бе съобщено за нов случай на "Новичок" в района. Мъж и жена бяха приети в болница, като жената почина.

В същото време британското издание "Сънди мирър" излезе с твърдение, че Лондон издирва още двама заподозрени по случая "Скрипал", предаде БТА. По данни на изданието, което се позовава на британски правителствен източник, предполагаемите отровители на семейство Скрипал Александър Петров и Руслан Боширов са се срещнали с още двама заподозрени, след като се настанили в хотел в Лондон.

Според източника на изданието те са се срещнали с ръководител на операцията, работещ в посолството и с лекар, който вероятно е трябвало да гарантира, че те няма да провалят операцията, като се отровят сами при използването на нервнопаралитичното вещество. Следователите са кръстили предполагаемия лекар "Доктор Новичок".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама