Уволниха училищен директор в Плевен заради фиктивни договори за лагери и ремонти

10:30, 17 сеп 18 25 1238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на плевенското спортно училище „Георги Бенковски” Пламен Георгиев е уволнен, заради сключване на фиктивни договори за лагери на учениците и ремонти, съобщи Нова телевизия.

„Той искаше да подписваме фалшиви документи и да лъжесвидетелстваме”, каза учителят по футбол Ботьо Ботев.

Асен Митев е ученик в 12-и клас. По документи той и съучениците му от двете футболни паралелки, са ходили на тренировъчен лагер в Горна Оряховица две поредни години. Момчетата обаче твърдят, че в същото време са били в Плевен. Подали са сигнал в прокуратурата.

„Когато този уж лагер се е провеждал, аз съм си записал в дневника, че съм бил на лагер в град Плевен. Децата са се хранили в стола тук. Той в неговия кабинет ми каза: „Подпиши ми, защото без командировъчно за дадения лагер, той не може да съществува”. Аз отказах, разбира се. Каза, че ако решим да кажем, че сме били, да кажем, че сме били в хотел „Раховец” и да предадем това и на децата. Както и да го сметнем, по-малко от 5000 лв. този лагер не може да струва за едната и за другата година, ако е минимум по 20 лв. на човек на ден”, разказва треньорът по футбол Милко Гаврилов.

Вместо с автобус, в отчета пишело, че цял клас футболисти пътували до Горна Оряховица с лек автомобил - личният, на директора, който се оказал бракуван, обясняват от спортното министерство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама