Милиардерът Марк Бениоф купи списание "Тime"

16:30, 17 сеп 18 / Свят 25 210 Topnovini
1

Милиардерът Марк Бениоф, съосновател на американската технологична група "Salesforce", купи списание "Тime" за 190 милиона долара, съобщиха световните агенции.

Досегашният собственик на изданието, компанията "Мередит корп.", обяви, че е продала "Тime" на Бениоф, пионер в облъчната технология и съпругата му за 190 милиона долара в брой.

Бениоф придобиват "Тime" като семейно капиталовложение и сделката няма нищо общо с групата "Salesforce", на която Марк Бениоф е главен изпълнителен директор и съосновател, се подчертава в комюникето на американската медийна група и на "Мередит".

"Господин и госпожа Бениоф няма да участват в дейностите на списанието, нито при вземането на издателските решения, които ще останат в ръцете на досегашния ръководен екип на "Тime", уточнява "Мередит".

Сделката се очаква да бъде приключена до 30 дни.

Миналата година Мередит купи за 2,8 милиарда долара издателската компания "Тime Inc", на която принадлежат десетки медии, сред които списанията "Тime", "Fortune" и "People". Според данни на вестник "new York Times" в сделката са участвали братята милиардери Чарлз и Дейвид Кох.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани