Учители отказват цветя, за да помогнат на болно момче

14:40, 17 сеп 18 25 1253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учителите на три от големите училища в Търговище призоваха днес, на първия учебен ден, да не им подаряват букети. В съобщение, разпространено в социалните мрежи, те апелират заделените пари за цветя да бъдат дарени за лечението на Християн Христов.

Инициативата подеха учители от Второ средно училище „Проф. Никола Маринов”, където Християн е ученик в 12-ти клас. От седемгодишно момчето има нарушена дефекация, част от дебелото му черво е атрофирало, а вече има и увредени нерви на седалището. През годините семейството на Християн е преминало през десетки лекари – невролози, психолози, гастроентеролози и други, но диагноза така и не била поставена.

Накрая получават и отказ за финансова подкрепа и от Фонда за лечение на деца в чужбина. Наскоро лекар от турската клиника „Мемориал” се е съгласил да прегледа Християн, но за целта е нужно първо да бъдат направени редица изследвания след което ще се назначи лечение или хирургична интервенция.

Първоначалната сума, която е необходима за изследванията, е 1850 евро, но пари ще трябват и за други изследвания, транспорт, престой. Датата за преглед на Християн е 1 октомври, а семейството не разполага с необходимата сума. Майката на момчето поде дарителска кампания – кутии за дарения са поставени в редица магазини и обществени места в Търговище, открита е и банкова сметка на името на Християн Ганчев Христов.

Призива на учителите от Второ средно училище подеха и колегите им от Първо основно училище и Профилираната гимназия по икономическа информатика.

В социалните мрежи те апелират: „Всички пари за цветя да бъдат пари за надежда! Да подарим надежда на Християн да оздравее, да продължи да ни радва със своя талант, със своята цигулка, да осъществи мечтите си! Сега ние трябва да му върнем надеждата в доброто! Надежда за живот! Да му помогнем да бъде отново при нас. И на 24 май да го видим като абитуриент”, се казва в апела на учителите.

В дарителската акция могат да се включат и всички желаещи като внесат пари в откритата банкова сметка:
Уникредит Булбанк
IBAN:  BG19 UNCR 70001523378617
BUC  UNCRBGSF

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама