Спасяват конна база край Сливен в памет на починалата родилка Ренета

15:00, 17 сеп 18 25 1251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приятели и непознати обединиха сили, за да спасят конна база „Табора“ край Сливен в памет на починалата на 17 август при раждането на първото си дете Ренета Томова – създател на спортния клуб по езда. След случилото се съдбата на конната база беше под въпрос. В момента в конната база живеят 9 коня и понита, както и няколко приютени кучета.

След трагедията, която сполетя близките на Ренета, беше решено базата да бъде запазена в нейна памет. Затова обаче са нужни средства – за храна, подслон и медикаменти за животните. Нейни приятели започнаха кампания за набирането на средствата. Хора на изкуството предоставиха свои творби за каузата.

Надежда Димитрова, близка на Рени, разказа пред БНР:

„Конната база е посещавана от много деца и е от полза за деца с увреждания. Рени отделяше много време за тези деца. Тя отделяше време за събиране на средства за болницата в Сливен. Тя непрекъснато се раздаваше. Ние трябва по някакъв начин да помогнем това да продължи, за да има полза цялото ни общество“.

Димитрова посочи, че много хора са изпратили дарения, както има и много, които помагат с доброволчески труд.

„Спешните нужди за базата бяха да осигурим през идните месеци храна за кончетата и приютените кучета. Засега успяхме да купим всичката храна и да се нормализират нещата. Сега започваме ремонта на покрива, който е много разрушен. Събираме средства за спешни нужди“.

Към инициативата се включиха хора на изкуството, които предоставиха свои творби - принтове на илюстрации от художниците Дамян Дамянов и Капка Кънева. Сумата от продажбата се превежда директно на откритата от семейството на Рени банкова сметка за дарителския фонд.

Дамян Дамянов каза, че кампанията е била много успешна. Повече от 60 души са поръчали над 90 произведения, всяко от които на цена от 30 лв., отчете той. Въпреки че кампанията вече е приключила, все още може да се поръчат творби, каза Дамянов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама