Побеждават ли се сами Ферари?

16:00, 17 сеп 18 25 955 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Едно от доказаните шампионски качества е способността да се печелят изгубени състезания - онези надпревари, в които технологичното предимство отсъства.

Във втората половина на сезон 2018 няма съмнение, че най-бързата кола във Формула 1 към момента е Ферари. Въпреки това Хамилтън и Мерцедес продължават да побеждават. Голяма част от това се дължи на таланта на 4-кратния световен шампион и работата на отбора му, но не можем да игнорираме и явните грешки на Скудерията, които със сигурност помагат на Хамилтън и Мерцедес.

Защо толкова опитни спортисти и инженери бъркат толкова често във важни моменти?

Едва ли има еднозначен отговор, но със сигурност високото ниво в работата на Хамилтън ги поставя под много сериозно напрежение. Очевидно Себастиан Фетел и ключовите инженери в Скудерия Ферари не са достатъчно уверени в реалните си способности и от това произлизат редица моменти на нерешителност, последвани от грешни преценки и решения.

Към момента преднината на Хамилтън изглежда непреодолима за Ферари и Фетел - 40 точки от 150 възможни в 6-те състезания до края на шампионата. Историята обаче помни и далеч по-неочаквани развръзки, но каквото и да предстои до края на тази година, най-важното за Себастиан Фетел и Скудерия Ферари е да намерят отново онази зона на комфорт и спокойствие в работата си, с които преди само няколко седмици доминираха категорично в състезанието за Голямата награда на Белгия например.

Ще успеят ли да се преоткрият отново в края на сезон 2018? Дано, защото това би направило шампионата много интересен! В противен случай, новият световен шампион ще е старият!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама