"Вездесъщият" е българското предложение за "Оскар"

10:20, 18 сеп 18 / Култура 25 1354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Еинадесетчленна комисия с председател Владимир Андреев определи българското предложение за 91-вите награди “Оскар” за чуждоезичен филм на Американската филмова академия да бъде “Вездесъщият“ на режисьора Илиян Джевелеков.
Състезаваха се тринадесет филма, които отговарят на условията на Академията и са заявени от продуцентите си за участие. На първо място с 15 точки комисията класира именно „Вездесъщият“ с участието на Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Анастасия Лютова, Тони Минасян, Михаил Мутафов, Борис Луканов, Ирмена Чичикова, Валери Рангелов, Мария Славчева, Георги Стайков.

В центъра на историята е писателят и шеф на рекламна агенция Емил, който постепенно бива обсебен от идеята да следи всички наоколо си със скрити камери. Неусетно това “хоби” се превръща в мания, която му донася както забавни моменти, така и много нежелани истини.

Илиян Джевелеков е завършил кинорежисура в НАТФИЗ. През 2001 г. заедно с Георги Димитров и Матей Константинов основава продуцентската компания „Мирамар филм”. Режисьор е на десетки реклами и няколко документални заглавия, сред които „Куба е музика” (2009). “Вездесъщият” е вторият му игрален филм след успешния дебютен Love.net през 2011.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама