Горски пожар в Анталия заплашва къщи

14:30, 18 сеп 18 / Свят 25 1035 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турските огнеборци в Анталия се борят с горски пожар, раздухван от силни ветрове, предава БТА. Огънят се е разразил в гориста местност в района Кумлуджа в средиземноморския окръг Анталия. Седем хеликоптера, четири самолета, 50 пожарни коли и над 300 служители на горската служба участват в борбата с пламъците.

Причината за възникването на пожара засега не е известна. Преимущество е, че огънят е близо до морето и хеликоптерите и самолетите могат да пренасят вода без да губят време. Силният вятър в района обаче пречи на усилията им да потушат стихията, обхванала гора със смолист бор. Силите за сигурност не позволяват на жителите да доближават пожара и всички къщи в близост до мястото са евакуирани. Пострадали са оранжерии за производство на плодове и зеленчуци.

Пред агенция ИХА кметът на Кумлуджа Юсуф Гювен заяви, че има известна опасност за къщите в гората, но всички жители са евакуирани. "Няма пострадали или загинали хора", увери той. Пожарът все още бушува в широк периметър, каза кметът, но добави, че борбата с огнената стихия продължава без прекъсване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама