Лекари в Берлин: Член на "Пуси райът" вероятно е бил отровен

14:40, 18 сеп 18 / Свят 25 1166 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Антикремълският активист, който беше приет в неделя за лечение в Берлин, е много вероятно да е бил отровен. Това казаха на пресконференция германски лекари и добавиха, че няма опасност за живота на Пьотър Верзилов, предадоха световните агенции, пише БТА.

Лекар от берлинската болница "Карите" каза, че няма данни Верзилов да е страдал от някаква болест. 

Негов колега допълни, че активистът е в интензивно отделение, откакто е пристигнал от Москва в Берлин, но няма опасност за живота му. По думите му лекарите в руската столица са положили добри грижи за него, преди да бъде откаран в Германия. Той каза, че симптомите са показателни за нарушения в част от нервната му система, която отговаря за вътрешните органи. Тези симптоми включват загуба на зрение, слух и някои двигателни способности, казват приятели на Верзилов.

Още не е ясно с какво вещество може да е бил отровен.

Верзилов и три активистки на протестната пънк група "Пуси райът" бяха осъдени в Русия на 15 дни административен арест, след като нахлуха в полицейски униформи на терена по време на финалния мач от Световното първенство по футбол през юли. "Пуси райът" каза, че по този начин те са протестирали срещу полицейското насилие в Русия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама