Шумен очаква Карнавала на плодородието

10:00, 23 сеп 18 25 1127 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

57 карнавални групи от Шумен, страната и чужбина с над 2000 души ще се включат в десетото издание на Карнавала на плодородието. Той ще се проведе в Шумен от 28 до 30 септември със съпътстващи концерти, спектакли и традиционната кулинарна изложба-базар.

Красимир Савов от Община Шумен поясни пред БНР, че темата за селския бит този път ще бъде само загатната. 24 читалища от област Шумен, 5 училища и 17 детски градини ще се представят със свои групи в карнавалното дефиле. Участие са заявили и 5 шуменски семейства. От Общината канят за участие в дефилето всички шуменци и гости на града. Все още се приемат семейни заявки за участие. 5-членно жури с председател Красимир Савов ще класира участниците в дефилето.

Шуменският карнавал вече има символ. Симпатичното таралежче, чийто автор е местният художник Петьо Дамянов, все още търси своето име. „Кръстниците”, които имат предложения, могат да ги изпращат на адрес: [email protected].

Откриването на Карнавала на плодородието ще бъде на 28 септември /петък/ от 19 ч. с концерт на откритата сцена на площад ”Освобожение” /до РУО на МОН/. Преди това, от 17.30 ч. ще има фолклорен концерт с вход свободен в зала „Арена Шумен”. Ще участват ансамблите „Луди млади”, „Шумен” и „Мадара”.

В съботното утро от 11 ч. на площад „Освобождение” концерт ще изнесат Държавна филхармония - Шумен и Градският духов оркестър „Михаил Биков”. Карнавалното дефиле е в събота /29.09/ от 15.30 ч., като участниците ще преминат по традиционния маршрут от Руски паметник до Военния клуб. От 19 ч. ще бъдат обявени наградените, а след това на сцената на площад „Освобождение” е предвиден концерт на Дара и Силвия Кацарова.

В неделя - 30 септември, от 10 ч. ще започне традиционната кулинарна изложба-базар. Този път тя ще бъде подредена в парка между сградите на Община Шумен и Регионалната библиотека. В неделя концерт ще изнесат младите дарования от СУ ”Сава Доброплодни”.

Подробната програма на Карнавала на плодородието за тази година можете да видите на сайта на Община Шумен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама