Каракачанов: С Валери Симеонов и Нено Димов поискахме оперативен МС относно позицията на България за санкциите към Унгария

19:05, 18 сеп 18 / Политика 25 1240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С Валери Симеонов и Нено Димов поискахме оперативен МС относно позицията на България за санкциите към Унгария.Това каза вицепремиерът Каракачанов в студиото на БТВ в късния следобед.

Преди минути той пусна и свой статус в социалните мрежи, от който става ясно, че председателят на ВМРО – Българско национално движение на Министерски съвет ще отстоява позиция в защита на Унгария и срещу двойните политически стандарти на Съюза.
Ето какво заяви Каракачанов във Фейсбук:

Като лидер на ВМРО – Българско национално движение подкрепям твърдото отстояване на вътрешнодържавните интереси, както и позицията да не бъде допускана намеса в националните въпроси на суверенните държави в рамките на Европейския съюз. Подкрепям позицията на представителя в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, който беше един от първите, които защитиха не само Виктор Орбан и Унгария, но и нуждата от нова политика по посока на ЕС – Съюз на националните държави. Ето защо смятам, че трябва да бъдем категорични и да защитим националната идентичност на България, като се противопоставим на крайната мярка срещу Унгария, наложена именно заради изразеното различно мнение и отстояването на националните интереси от страна на нейния министър-председател, каквато всъщност е и работата на всеки държавен ръководител.
Като заместник министър-председател и министър на отбраната и като член на Министерски съвет ще направя каквото е необходимо, за да защитя интересите и националната идентичност на България. С моя колега - вицепремиера Валери Симеонов и с министъра на околната среда и водите Нено Димов инициирахме свикването на оперативен съвет на Министерски съвет именно по тази тема.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама