Имигрантите във Великобритания плащат повече данъци от британците

08:50, 19 сеп 18 / Свят 25 904 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Данъците във Великобритания ще трява да се увеличат, ако Brexit стриктно ограничи притока на работници от ЕС, защото те плащат повече в обществената хазна от британците, показва ново проучване на "Оксфорд Икономикс", предаде БНР.

Проучването показва, че всеки имигрант от ЕС допринася 2 300 паунда годишно повече в държавната хазна от средностатистическия британец. Ръководителят на екипа, извършил проучването, Иън Малхърн казва, че когато става дума за обществените финанси, европейските имигранти допринясат много повече, отколкото получават като обществени услуги или помощи, което облекчава данъчното бреме за други данъкоплатци.

Ако новите отношения с ЕС вклюват ограничаване на имиграцията, това означава по-тежко данъчно бреме за останалите, допълва Малхърн.

Проучването на "Oxford Economics" съвпадна с публикувания документ от съветници на правителството, в който се препоръчва Великобритания да облекчи системата за приемане на висококвалифицирани работници, но да няма привилегии за нискоквалифицираните кадри от ЕС за сметка на тези от останалия свят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама