Вежди Рашидов: Да дойде сериозна опозиция, за да има сигурност в държавата

11:35, 20 сеп 18 / Политика 25 1289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"По-добре лидерите на опозицията да си подадат оставките и да дойде някой, който ще е сериозна опозиция, за да имаме сигурност в държавата". Това заяви народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по култура Вежди Рашидов, предаде БГНЕС.

Рашидов взе участие в дебата по персоналните промени на Министерски съвет и отговори на критиките на опозицията, че трите министерски оставки целят бавене на време и туширане на общественото напрежение, създадено след тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле.

„Не искам да ви се бъркам в партията, че вътре сте се разглобили доста, но това, че съсипахте понятието „опозиция“ прави в немилост всяко управление. А когато е немило едно управление, това застрашава националната сигурност“, смята Рашидов. Според него политическият живот в страната има нужда от сериозна опозиция, което ще доведе до сериозно управление.

Вежди Рашидов взе отношение и по настояването на БСП новите министри да говорят от парламентарната трибуна още преди гласуването и да начертаят основните приоритети в работата им, след като поемат ведомствата.

„Много е тъжно, още преди да стъпят в длъжност новите министри, да искате те да отговарят на въпроси. Конституционно право на премиера е да решава с кого да работи и с кого - не, а отговорността я носи само той“, смята Рашидов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама