Федерер и Джокович ще играят на двойки, Димитров чака съперника си в „Лейвър къп“

15:50, 20 сеп 18 / Спорт 25 1441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Роджър Федерер призна, че мачовете на двойки са особено важни за крайния успех в отборния турнир „Лейвър къп“, чието второ издание ще се проведе от петък до неделя в Чикаго.

Рекордьорът по титли от Големия шлем е лидер на отбора на Европа, в чиито редици са още Новак Джокович, Александер Зверев, Григор Димитров, Давид Гофен и Кайл Едмънд. Капитан на отбора е Бьорн Борг, а негов помощник е Томас Енквист.

Съставът на Останалия свят е: Кевин Андерсън, Джон Иснър, Диего Шварцман, Джак Сок, Ник Кириос и Франсис Тиафо. Капитан е Джон Макенроу, а негов вице е по-големият му брат Патрик.

„Бих искал да играя на двойки с Новак. Ние се разбираме чудесно с него и може би това е най-добрият дует, който можем да предложим. Ние имаме в нашия отбор много добри играчи на единично. Не съм играл двойки от миналата година в същия турнир (бел. ред. – заедно с Рафаел Надал). Тогава спечелихме, така че сега съм уверен, че можем да го направи пак“, коментира Федерер.

По-късно днес ще бъде изтеглен жребият за турнира. Двубоите започват с два мача на единично, в които се очаква да участва и Григор Димитров. Първият от тях стартира в петък от 21 часа българско време.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама