Росен Желязков поема транспортното министерство със смесени чувства

14:25, 20 сеп 18 / Политика 25 1276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Влизам със смесени чувства в Министерството на транспорта. В такъв момент чувствата винаги са смесени”, каза новоизбраният министър на транспорта Росен Желязков.

"Запознат съм с всички процеси, които са на дневен ред в министерството, предстои да приоритизираме следващите стъпки. Не е сега моментът, в който трябва да се прави оценка или самооценка. Все пак контекстът за тази рокада не е от най-благоприятните, които са възможни в политическия цикъл. Искам да благодаря на Ивайло Московски, с когото сме работили дълги години в различни качества, но винаги конструктивно – особено в сферата на електронното управление, на информационните технологии и съобщенията“, каза още Желязков, предаде NOVA.

Заелият досега поста Ивайло Московски, с който заедно влязоха в министерството, му пожела успех. „Той доста често си беше тук, така че това не му е първото влизане. Пожелавам му успех, кураж и сили да управлява мъдро и балансирано този сектор. Той е намира в устойчиво състояние. Необходимо е разбира се персонално да се влезе в детайли”, каза Московски преди официалната церемония по предаване на властта.

Що се отнася до концесиите, според него това е най-успешният начин за управление на транспортна инфраструктура не само в Европа, но и в целия свят.

„По отношение на БДЖ основната задача е оздравяването на железницата, която на практика беше докарана до фалит през 2009 г. Към момента всички банкови задължения са изплатени и има разработен механизъм за финансовото стабилизиране на дружеството“, каза още Московски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама