Росен Желязков поема транспортното министерство със смесени чувства

14:25, 20 сеп 18 / Политика 25 547 Topnovini
1

„Влизам със смесени чувства в Министерството на транспорта. В такъв момент чувствата винаги са смесени”, каза новоизбраният министър на транспорта Росен Желязков.

"Запознат съм с всички процеси, които са на дневен ред в министерството, предстои да приоритизираме следващите стъпки. Не е сега моментът, в който трябва да се прави оценка или самооценка. Все пак контекстът за тази рокада не е от най-благоприятните, които са възможни в политическия цикъл. Искам да благодаря на Ивайло Московски, с когото сме работили дълги години в различни качества, но винаги конструктивно – особено в сферата на електронното управление, на информационните технологии и съобщенията“, каза още Желязков, предаде NOVA.

Заелият досега поста Ивайло Московски, с който заедно влязоха в министерството, му пожела успех. „Той доста често си беше тук, така че това не му е първото влизане. Пожелавам му успех, кураж и сили да управлява мъдро и балансирано този сектор. Той е намира в устойчиво състояние. Необходимо е разбира се персонално да се влезе в детайли”, каза Московски преди официалната церемония по предаване на властта.

Що се отнася до концесиите, според него това е най-успешният начин за управление на транспортна инфраструктура не само в Европа, но и в целия свят.

„По отношение на БДЖ основната задача е оздравяването на железницата, която на практика беше докарана до фалит през 2009 г. Към момента всички банкови задължения са изплатени и има разработен механизъм за финансовото стабилизиране на дружеството“, каза още Московски.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани