Фестивал на киселото мляко започва в Смолянско

12:15, 21 сеп 18 25 1403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В родопското село Момчиловци започва Фестивала на киселото мляко - култура и традиции.

Тази вечер ще е официалната церемония по откриване на фестивала, под мотото „Киселото мляко - новият път на коприната".

Програмата предвижда изложение на производители на млечни продукти, на народни-художествени занаяти, био и екопродукти, представяне на китайската култура и занаяти, както и на преминалите успешно курса по китайски език и връчване на дипломи.

В събота е организирано празнично народно веселие, конкурс за детска рисунка на тема "Вълшебството на киселото мляко", работилничка за килимчета с ароматни местни билки и шарени хартиени цветя, лекция на тема: "Киселото мляко и ползите за здравето".

В неделя ще има кулинарно и награждаване на победителите в конкурсите за кулинарни специалитети и в любителски фотоконкурс "Природата и киселото мляко, здраве и дълголетие". 

За пръв път през 2008 г. представители на китайската компания Bright Dairy посещават село Момчиловци, за да проучат и изследват тайните на здравето и дълголетието на хората в Родопите.

Според специалистите на компанията факторите, на които се дължи доброто здраве и дълголетието на родопчани, са именно полезните свойства на киселото мляко и природните дадености на Родопа планина. Bright Dairy създават собствен продукт с името „Момчиловци“ в Китай, чрез който промотират Момчиловци като място на дълголетие. Целта е да допринасят за качествен живот, здраве и дълголетие на китайските семейства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама