Скотланд Ярд разкри "серийните убийства" на над 400 котки

12:30, 21 сеп 18 / Свят 25 1229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лондонската полиция приключи разследването на смъртта на повече от 400 котки за последните три години, предава Би Би Си, цитирана от БГНЕС. През цялото това време основната версия беше, че става дума за сериен убиец, но действителността се оказа далеч по-прозаична.

След извършени 25 аутопсии, стана ясно, че смъртните случаи не са причинени от "човешки фактор". Според Скотланд Ярд котките са станали жертва на автомобилни инциденти и на физически конфликти със собствените си събратя. Впоследствие трупове са били разкъсвани за храна от лисици.

Местната полиция съобщава, че закрива разследването и занапред няма да приема сигнали за загинали котки. От полицейското управление в Кройдън подчертаха, че всеки един от над 400-те сигнала е бил разглеждан сериозно, което е отнело значителни ресурси. От записи на охранителни камери е станало ясно, че телата на починалите котки са били впоследствие разкъсани до неузнаваемост от лисици.

Полицията изрази надежда, че доброволците и любителите на животни, включили се в издирването на "серийния котешки убиец", вече ще могат да си отдъхнат.

Част от доброволците обаче не са съгласни с изводите от разследването. Неправителствената организация Snarl, която първа привлече вниманието на обществеността към случая с мистериозните убийства на котки и активно се включи в издирването на извършителя обявиха, че съществуват категорични доказателства, че именно човек е извършител на тези злодеяния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама