Условна присъда и глоба получи бившия областен управител на Добрич

15:35, 21 сеп 18 25 1427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Условна присъда от две години и половина и глоба от 2500 лева постанови Добричкият окръжен съд на бившия областен управител на Добрич Динчер Хаджиев, заемал поста от 2005 до 2008 година. С условни присъди са и бившият директор на "Административен контрол и регионално развитие" в Областната управа Пламен Ганев, както и началникът на отдел в Службата по кадастър Костадин Костадинов.

Условните присъди са заради продажбата на 6 имота на специализираната болница по рехабилитация „Тузлата“ в Балчик и за нанесени щети от над 660 000 лева, както и за продажбата на още три имота, с нанесени щети на държавата от над 150 000 лева по време, в което осъдените лица са заемали държавни длъжности. Изпитателният срок на присъдите за Динчер Хаджиев и Пламен Ганев е 5 години. По-малка присъда съдът отреди за третия обвинен Костадин Костадинов, който получи 9 месеца условно лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, предаде БНР.

След изслушване на присъдата Динчер Хаджиев заяви, че е невинен и ще обжалва решението на съда.

“Реално не очаквам в Добрич някаква друга присъда, това което беше повдигнато като обвинение от прокуратурата, се потвърди от съда. Аз твърдя, че съм невинен“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама