Млада пианистка от Монтана свири на гала концерт в Ню Йорк

17:45, 21 сеп 18 / Любопитно 25 1264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Анна-Мария Арсенова е на 16 години от Монтана и през тази година е отличена с 5 призови места на национални и международни музикални конкурси. През последните два месеца  талантливата пианистка е  първа сред участниците в  Grand Prize Virtuoso – Брюксел, където на 7 септември свири в гала-концерта на победителите в Центъра за изящни изкуства. Другото голямо постижение на Анна-Мария е първо място в категория „пиано” в Golden Classical Music Awards - Ню Йорк. Гала-концертът на призьорите  е на 31 октомври. Той ще се състои на една от най-известните световни сцени- залата Карнеги Хол в Ню Йорк.

През 2018 година Анна-Мария е носител на специалната стипендия на община Монтана. В благодарствен адрес до кмета  Златко Живков момичето  изразява признателността си за доверието и подкрепата, която и е дала възможност да осигури участието си в престижните конкурси. 

"За мен е чест и привилегия да постигам все по-високи успехи в сферата на изкуството и допринасям за развитието на културата в моя роден и обичан град – Монтана", пише Анна- Мария. 

Тя учи в Природо-математическата гимназия в Монтана и освен международните  си успехи е носител на три първи и едно трето място от национални конкурси, както и на специалната награда „Изгряващ талант” от фондация „Енчо Керязов”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама