Звезден рожденик: Андреа Бочели

12:36, 22 сеп 18 / Любопитно 25 1293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува италианският оперен певец Андреа Бочели.

Животът му е изключително неблагоприятен. Роден е с вродена глаукома, на 12-годишна възраст окончателно загубва зрението си вследствие на удар с топка при игра на футбол.

ндреа Бочели е роден на 22 септември 1958-а година в Лаятико, Италия в семейството на Алесандро и Еди Бочели. Има по-малък брат Алберто. Живеят в семейна ферма, продават машини за обработване на земята и произвеждат вино в Ла Стреца – на около 40 километра от Пиза.

Още от малък Андреа има голяма страст към музиката. На шест години вече взима уроци по пиано. Малко по-късно се научава да свири на флейта, саксофон, тромпет, тромбон, арфа, китара и барабани. Занимава се и с пеене. Когато е на 14 години, печели песенно състезание с изпълнение на „O sole mio“.

Бочели започва музикалната си кариера в края на 80-те с изяви в пиано барове. През 1993-а година подписва договор със звукозаписна компания, което поставя началото на огромния му успех. Участва в осем опери. Пял е някои от най-големите гласове в тази сфера. Работил е с Лучано Павароти и Сара Брайтман. Пял е за папата. Вероятно най-известният му хит е "Con Te Partirò [Time To Say Goodbye]" – дуетна песен със Сара Брайтман. Песента му "Vivo Per Lei," ("I Live For Her") е преведена на няколко езика и Бочели я е изпълнявал с много различни певци. Самият той представя версията на песента на италиански, испански, френски и немски език. Прави дует със Селин Дион - песента "The Prayer".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама