Ново обвинение срещу кандидата за Върховния съд на САЩ Брет Кавано

11:45, 24 сеп 18 / Свят 25 1161 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още една жена обвини номинирания за Върховния съд на САЩ Брет Кавано в сексуално посегателство, извършено в началото на 80-те години, съобщи списание "Ню Йоркър", цитирано от световните агенции, пише БТА.

53-годишната Дебора Рамирес заявила, че на пиянско парти в общежитието на Йейлския университет Брет Кавано се разголил и я принудил да го докосва в интимната област. Тя казала също, че ФБР трябва да проведе разследване на инцидента.
 
Съдия Кавано решително отхвърлил тези твърдения, в публикувано от списанието комюнике. По думите му това събитие отпреди 35 години никога не се случвало, а твърденията на Рамирес са "чисто и просто клевета".

Най-малко четирима сенатори демократи са се запознали с обвинението, отправено от Дебора Рамирес и поне двама са започнали разследване по въпроса, посочва "Ню Йоркър".
 
Брет Кавано е обвинен в сексуално посегателство и от университетската преподавателка Кристин Блейзи Форд. Вчера тя се съгласи да даде показания в четвъртък пред комисия на американския Сенат във връзка с твърденията си, че е била подложена на сексуално посегателство от Кавано по време на парти в частен дом през 1982 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама