Пловдив се представя на най-голямото туристическо изложение във Франция

19:30, 24 сеп 18 / Любопитно 25 477 Topnovini
1

Община Пловдив се представя на IFTM Top Resa в Париж - най-голямото туристическо изложение във Франция за професионалисти, което тази година отбелязва своята 40-годишна история.

Изложението ще се проведе от 25 до 28 септември 2018 г. Ще присъстват най-новите рекламни материали и сувенири за Пловдив, изработени от Общински институт “Старинен Пловдив” и Общинска фондация “Пловдив 2019”.

Акцентът в представянето ще бъде “Пловдив - Европейска столица на културата 2019”, но паралелно с богатия артистичен потенциал и културна програма на Пловдив ще бъдат поставени на фокус и предимствата на града като предпочитана туристическа дестинация на международно ниво в следните няколко аспекта: древен и вечен, изпълнен с история; романтичен, изпълнен с атмосфера; енергичен и пулсиращ, изпълнен с живот; дестинация за всеки вкус и всички сетива и др. В тази връзка за целите на изложението бе изработен специален мини-каталог на френски език.

През 2018 г. французите продължават да бъдат на второ място след испанците сред чуждестранните туристи в Пловдив, според статистиката на посещаемостта в туристическите информационни центрове за изминалата година.

Гостите от Франция проявяват подчертан интерес към Пловдив - вълнуват ги местните забележителности, културно-историческото наследство, етнографските традиции и типичните продукти на гурме и винения туризъм.

Експертите от отдел “Маркетинг и реклама” към ОИ “Старинен Пловдив”, които представят Община Пловдив на изложението, получиха специална покана за финала на 6-тото издание на състезанието Travel Agents Cup, което се провежда в рамките на IFTM 2018 Top Resa и на което България тази година е спонсор.

Състезанието се радва на отлична посещаемост от страна на най-популярните туроператори и събира на едно място едни от най-големите турагенти и мениджъри на туристически агенции във Франция, сред които на 27 септември в зала Алианц Травъл Арена-Париж ще бъде представена 10-та Международна среща на туроператорите, която ще се проведе в Пловдив в периода 21-23 ноември 2018г.

През 2017 г. общо 32 480 професионалисти в туризма и туристическата индустрия са посетили IFTM Top Resa MAP Pro. Ръстът от 5% спрямо 2016 г. ясно подчертава значението на форума като водещо събитие и барометър в туристическата индустрия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани