Засилват конкуренцията между треньорите в новия сезон на ''Гласът на България''

16:35, 24 сеп 18 / Любопитно 25 1250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обновен регламент и изцяло нов етап в надпреварата за 50 000 лв. и титлата „Гласът на България“ ще предложи на зрителите новият сезон на най-успешното музикално шоу у нас, съобщи на последния от предварителните кастинги в София музикалният директор на предаването Борислав Бояджиев – Борче.

„През новия сезон сме предвидили много нови елементи – третият етап ще се казва „нокаути“ и ще направи състезанието между талантите още по-оспорвано, като позволи на треньорите да направят най-добрия възможен избор кои певци от техния отбор да влязат в битката за голямата награда на концертите на живо“, уточни музикалният директор на „Гласът на България“. 

Само за няколко месеца след финалите на успешния пети сезон на музикалното шоу номер едно у нас в кастинг системата на „Гласът на България“ се записаха хиляди кандидати, а на предварителните кастинги в София, Пловдив, Бургас, Варна и Плевен се явиха над 3 500 певци. Музикални таланти от над 10 държави, сред които Германия, Англия, САЩ, Русия, Молдова, Сирия, Гърция, дойдоха да бъдат прослушани от вокалните педагози на шоуто с амбицията да влязат сред 120-те избрани да бъдат чути лично от любимите треньори на цяла България по време на „Кастингите на тъмно“. Най-младият кандидат беше на 13 години, а най-възрастният на 70 г.

„Тази година талантите наблягат повече на модерната световна музика, на собствена авторска продукция, но и на нови варианти на най-актуалните български хитове“, коментира Ангелина Белчева, мениджър „Локални продукции” в bTV Media Group и продуцент на шоуто.

В София впечатление направиха възрастен уличен музикант, оперна певица, бесарабска българка и момиче, преборило тежко заболяване с помощта на музиката. В Пловдив македонка, принудена да напусне държавата си заради бурен медиен скандал, самороден талант, израснал в еко ферма в Родопите, стругар и начална учителка успяха да развеселят и впечатлят екипа. Варна беше под обсада на талантливи певци от всички градове, сред които корабен техник, неврохирург, музикално семейство баща и дъщеря, и майка, която е оставила пеенето, за да гледа двете си деца, но на 45 години разбира, че никога не е късно да сбъдне мечтата си. В Плевен, където за първи път се провеждат прослушвания за „Гласът на България”, се явиха едни от най-колоритните представители досега. Преобладаваха изпълненията на народна музика, сръбски хитове, но и много от най-популярните рок песни.

Пети сезон на „Гласът на България“ стана абсолютен фаворит на зрителите през изминалата пролет, като успя да привлече средно 1,2 милиона души пред малкия екран. Новият сезон на „Гласът на България” ще се завърне в ефира на телевизията през 2019 г. с нови вълнуващи гласове и изненади.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама