КЕВР обсъжда поскъпването на природния газ с 14%

07:50, 25 сеп 18 / Общество 25 354 Topnovini
1

Поскъпването на природния газ с 14% от октомври ще бъде обсъждано в Комисията за енергийно и водно регулиране. Заради скока на синьото гориво ще има увеличение и на цените на парното и топлата вода.

Дебат около предстоящото поскъпване на газа днес едва ли ще има, тъй като разчетите на енергийния регулатор съвпадат с тези на Булгаргаз. Така най-вероятно през следващото тримесечие 1000 кубически метра газ ще се продават за около 457 лева без ДДС и акциз, както и без таксите за достъп и пренос.

Увеличението на цените идва като резултат от скока на петрола на международните пазари и от своя страна ще доведе до поскъпване на топлоенергията.

Според регулатора от началото на отоплителния сезон парното и топлата вода трябва да поскъпнат средно за страната с 8 на сто. Увеличение на цените с около 7% имаше и от юли. Единствено при цените на тока промяна няма да има, тъй като Комисията за енергийно и водно регулиране успя на намери резерви в системата чрез Фонда за сигурност на електроенергийната система.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани