РИОСВ – Благоевград провери сигнал за експлоатация на диви животни в Гоце Делчев

17:35, 25 сеп 18 25 1015 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

РИОСВ – Благоевград се самосезира и извърши проверка  след  публикации за   противозаконна експлоатация на диви животни по време на традиционен есенен панаир в гр. Гоце Делчев.

При проверката на територията на есенния панаир на 24 септември не са установени животни, посочени в сигнала. Не е установено и моторното превозно средство, с което са превозвани животните. Панаирът се  провежда в периода 17-24. 09. 2018 г.

От Охранителната полиция, отговаряща за опазване на обществения ред по време на събитието, е потвърдено, че е имало лице, което излагало животни и е предлагало посетителите на панаира да се снимат с тях. Предполага се, че към момента на проверката повечето от участниците в панаира са си тръгнали.

За недопускане на нарушения на Закона за защита на животните (ЗЗЖ), РИОСВ – Благоевград ще изпрати писма до кметовете на всички общини в своя териториален обхват, с което ще обърне внимание при провеждане на панаири, временни пазари и увеселения, да не допускат предлагане на услуги и излагане на животни, без да се спазват разпоредбите на ЗЗЖ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама