Борисов не е оптимист за мира след речта на Тръмп пред ООН

08:00, 26 сеп 18 / Свят 25 1347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В централата на ООН в Ню Йорк започнаха изказванията на световните лидери пред Общото събрание. Българският премиер Бойко Борисов коментира речта на американския си колега Доналд Тръмп, като заяви, че не е оптимист, въпреки че всички говорят за мир.

"В речта на президента Тръмп прозират няколко неща - интересът на САЩ: няма да даваме повече пари за тези, които не ни уважават, няма да участваме там, където не ни уважават, не допускаме да ни се месят във вътрешните работи...", коментира Борисов.

Глобалната война в света в момента е за петрола и газа, и който купува руски газ, ще има проблеми, каза още българският министър-председател.

Решението Борисов вижда в създаването на европейския газов хъб “Балкан”, а цената да определя кой от кого купува.

„Интерконектор с Гърция, който ако цената е по-добра на американския втечнен газ или от Египет или от Израел на газовия хъб да се търгува. Ако руският е по-евтин съответно, слагаме го на бизнес плоскост и според мен само това може да ни спаси”, обясни премиерът.

Борисов се срещна с турският президент Реджеп Таип Ердоган с когото разговаряли за повече търговия между двете страни, бежанците и границата.

Границата се пази много по възможно най-добрия начин и е еталон за граница между две държави с подписано споразумение и изнесени центрове, извън територията на ЕС.

Премиерът коментира и атаките срещу него заради снимките му от вчера с американския президент Доналд Тръмп.

"Тази истерия, която се вдигна в България от хейтърите и платените тролове на БСП – Бог ми е свидетел, а и вие, че по никакъв начин не сме парадирали или не сме казали каквото и да е било, освен това, че сме имали разговори с президента Тръмп, Помпео, с Ники Хейли – вчера близо 20 мин среща, защото не ни е била целта да се снимаме с някой. Ако на някой това му е целта на мен не ми е, аз имам снимки от камината на Белия дом", каза Борисов.

Бойко Борисов ще говори пред общото събрание на ООН в петък, а днес ще се срещне с българската общност в САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама