Обявиха победителя в 48-часовото филмово предизвикателство в Добрич

13:45, 26 сеп 18 / Култура 25 1540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След 48-часова надпревара за цялостно създаване на късометражен филм наградата грабна филмът „Пътя към страстта“ на екип „Лайм“ в състав Ангел Генков, Явор Минчев, Кольо Колев и Михаил Иванов. Наградата връчи представителят на община Добрич Петър Енев. 

Събитието се проведе в рамките на честванията по случай Деня на Добрич и имаше за цел да покаже потенциала на града за реализирането на проекти в областта на изкуствата.

Филмът-победител разказва историята на младеж в търсене на историята и значението на една снимка, която намира в местната библиотека заедно с писмо-обръщение.

„КРАСИВ ДОБРИЧ“ привлече 45 кандидати, от които журито избра пет екипа. Между 21 и 23 септември те трябваше да филмират, обработят и представят свой късометражен филм по предварително зададени теми, като победителите „Лайм“, „Лате“ и „Сапфир“ сами решават как да разпределят помежду си наградния фонд от 2750 лева.

Филмовото предизвикателство се осъществи и като инициатива на GlobalDobrich - идейна платформа за създаване на глобална общност от българи в страната и чужбина, свързани с Добрич. „За нас това е вдъхновяващо събитие, защото показва потенциала на града ни да бъде добро място за живот, работа и творчество. Радваме се, че след фермерския пазар това е втори видим резултат от нашите форуми и дейности в полза на Добрич,“  сподели Пламен Пеев, един от координаторите на GlobalDobrich.

Организаторите припомнят, че спечелилите три продукции ще бъдат прожектирани на серия фестивали в страната, както и ще бъдат представени на международния филмов фестивал Берлинале през 2019 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама