Каква тайна крият костюмите на оригиналния оркестър на Йохан Щраус?

18:00, 29 сеп 18 / Любопитно 25 1355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Strauss Capelle Vienna, оркестърът, основан от самия Йохан Щраус през 1843 г., който ще гостува у нас на 1 декември в Зала 1 на НДК от 19:00 часа, ще ни представи истинския виенски дух и едно ценно музикално наследство. Strauss Capelle Vienna се стремят да запазят живи австрийските традиции и да ги направят достъпни за света.

„Магичността на нашите представления привлича вниманието на хора от всякакви възрасти, защото предлага едно незабравимо преживяване, състоящо се от музикално пътуване, което пренася публиката обратно в 18-ти век в Централна Европа“, разкриват от Strauss Capelle Vienna.

От оркестъра обещават да ни изненадат и очароват с изпълненията си, защото винаги успяват да провокират интереса на аудиторията, като я отвеждат на едно музикално пътешествие през годините. Оригиналният Strauss Capelle Vienna създава вълнуващо и хармонично изкуство и всяко представление е прекрасно изживяване за сетивата на публиката.

Един от характерните и много интересни факти за оркестъра, са техните костюми. Макар концертите им да са адаптирани към съвремието и международната аудитория,

Strauss Capelle Vienna е и винаги ще бъде дълбоко вкоренен в австрийските традиции и история. Оркестърът винаги изпълнява със своите оригинални костюми с многогодишна история, чийто дизайн остава непроменен повече от два века.

Създадени са от официалния шивач на кралския двор по искане на император Франц Йосиф I, който има желание оркестърът да носи нещо различно от обичайните черни тоалети при специалното им изпълнение в двореца.

Билетите за концерта на Strauss Capelle Vienna у нас може да намерите в билетен център НДК, OMV, в мрежата на Eventim.bg и онлайн на: http://bit.ly/STRAUSS-SOFIA

Следете събитието на официалната му Фейсбук страницa: https://www.facebook.com/events/232178150869656/ и на официалната Фейсбук страница на 5PT: https://www.facebook.com/5ptbg/

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама